InvalPool

Onmisbare planningssoftware voor het primair onderwijs

Demo aanvragen

Ervaar zelf de kracht van Solvidi | InvalPool

Naast het optimaal matchen van een vervangers en leerkrachten geeft de software ook managementinformatie zoals verzuimkengetallen en cijfers over verborgen vacatures.

Demo aanvragen

Al ruim 20 jaar de beste vervangingssoftware

Door het huidige lerarentekort, de wetgeving en cao-afspraken is het invullen van vervanging, maar ook reguliere vacatures een grote puzzel. Planners en recruiters zijn hier dagelijks heel erg veel tijd mee bezig.

Solvidi | InvalPool is al ruim 20 jaar de beste software-oplossing om het vervangingsbeleid optimaal uit te voeren. De software houdt rekening met alle wettelijke en cao-bepalingen. En is er nou echt geen geschikte kandidaat te vinden? Dan registreer je in InvalPool hoe je het dan hebt opgelost. Wel zo handig voor het complete overzicht en de juiste rapportages.

Van een personeelsoverschot, naar een groot tekort.
Ondanks de omstandigheden in de arbeidsmarkt is het nog steeds het doel om zo vaak mogelijk een geschikte persoon voor de klas te vinden. Dit vraagt van planners meer tijd en creativiteit. Door ook de software steeds slimmer te maken helpen we de planners bij het efficiënt zoeken naar vervangers.

Bekijk de mogelijkheden

InvalPool matcht, maar kan en doet veel meer...

Onze mogelijkheden:

Optimale matching van beschikbaar personeel

Iedere persoon die ingepland kan worden heeft een persoonlijke login en kan elk moment zijn of haar beschikbaarheid bijwerken. Hierdoor staat er in InvalPool altijd een actuele lijst met beschikbare vervangers. Daarnaast houdt InvalPool bij het matchen rekening met alle wettelijke en cao- bepalingen. Dit alles zorgt voor een snelle match en het kan heel wat telefoontjes en tijd schelen bij het vinden van de juiste medewerker. Ook als er geen geschikte personen beschikbaar zijn heb je dit snel in beeld.

Screenshot_matching

Verwerking gewerkte uren en reiskosten

In InvalPool kunnen digitale weekstaten geopend en direct verwerkt worden. Schooldirecteuren, P&O’ers en administratiekantoren die gebruik maken van Invalpool geven aan dat het digitaal goedkeuren van gewerkte uren veel tijd bespaart, mede doordat de reisafstand en reiskosten automatisch berekend worden.

Dus naast het vinden van de juiste persoon is de administratieve afhandeling een belangrijk onderdeel.

Screenshot_weekstaat

Uitgebreide filtermogelijkheden

Elk schoolbestuur bepaalt zelf tot in welk detail de software wordt ingericht. Door uitgebreide label- en filtermogelijkheden kan er zeer gedetailleerd gematcht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan competenties, voorkeuren, vervoersmiddelen, reisafstand, etc. De mogelijkheden zijn oneindig.

visual-features-wwz-proof-e1644841387542

Voorkeursvervanger

Heb je voorkeur voor een vervanger? Vul de naam in bij het aanvragen van een verzoek. Als deze persoon past binnen het aangevraagde invalverzoek, dan wordt deze getoond en kan hij of zij worden ingepland.

Screenshot_voorkeursvervanger

Reserveren en uitnodigen

Naast het direct inplannen van vervangers kunnen ze ook benaderd worden met de vraag om in te vallen door het versturen van een email.
Na accordering door de vervanger wordt het verzoek automatisch ingepland. Zowel de planner, schooldirecteur als de ingeplande persoon ontvangen na de bevestiging een mail.

visual-features-uitnodigen-e1644920557388

Documentenbeheer

Het beheer van documenten is doorgaans een tijdrovende klus voor beheerders. Binnen InvalPool is het mogelijk om documentensets aan te maken en eenvoudig te beheren.

Screenshot_documenten

Rapportages

Een uitgebreide set rapportages maakt het dagelijks gebruik makkelijker en geeft inzicht of het vervangingsbeleid goed wordt uitgevoerd.

-Controle-rapportages
-Management informatie
-gegevens voor het vervangingsfonds

Screenshot_rapportages

Communicatie

Contact met potentiële medewerkers is belangrijk. InvalPool biedt verschillende communicatie-middelen.

-E-mail: door groepen aan te maken verstuur je snel een mail naar meerdere adressen.
-Mededelingen: Op de welkomstpagina kunnen mededelingen worden geplaatst.
- een op een contactmogelijkheden.

Screenshot_mededelingen
Lekker werken
met InvalPool

InvalPool óók op je mobiele apparaat

  • Makkelijk en eenvoudig een verzoek plaatsen en de planning inzien
  • Overal eenvoudig de beschikbaarheid bijhouden, de planning bekijken en
    de route naar school vinden.
Demo aanvragen
Optimale matching
CAO en WWZ proof
Koppelingen met PSA systemen zoals Visma en AFAS
Juridisch getoetste software
Gewerkte uren en reiskosten
Deskundige helpdesk

Download app

Zelf ervaren? Download hieronder eenvoudig onze gratis app.

Get it on Google Play Download on the App Store

phone

Bespaar jezelf dubbel werk

Veel van onze klanten maken gebruik van verschillende softwarepakketten. Door samen te werken met onze partners kunnen we nog betere producten en dienstverlening leveren. Veel tijd wordt er bespaard wanneer systemen met elkaar kunnen communiceren door data uit te wisselen. Solvidi | InvalPool biedt koppelingen met partners om gegevens zoveel mogelijk uit te wisselen en dubbel werk voor de klant te voorkomen.

Op dit moment biedt Solvidi | InvalPool koppelingen met AFAS en Peple (Visma.net HRM & Payroll).

 

stroomschema koppeling

Veelgestelde vragen

Kunnen we een demonstratie krijgen?

Natuurlijk. Dit kan online. In korte tijd laten wij, terwijl je achter de computer zit, het programma zien. Op verzoek kunnen wij ook naar natuurlijk ook op locatie komen om de software te laten zien en te adviseren hoe deze binnen de organisatie kan worden ingezet.

Wat kost een licentie voor het gebruik van InvalPool?

De kosten voor de licentie zijn afhankelijk van de grootte van het bestuur of samenwerkingsverband. We hanteren een transparante prijsstelling, en confronteren je achteraf niet met extra kosten voor bijv. het verzenden van SMS-jes. Ook updates binnen de bestaande InvalPool zijn inbegrepen.
Na de online demo kunnen we binnen enkele dagen een offerte maken.

Wij willen starten met InvalPool. Hoe ziet het implementatietraject eruit?

Het implementatietraject bestaat uit twee delen:

1. Inrichting software.

Tijdens het hele implementatieproces wordt je begeleid door ons. InvalPool kan op veel verschillende manieren worden ingericht. Tijdens drie momenten adviseren wij hoe de software het beste kan worden ingesteld zodat het past bij de werkwijze van het bestuur.
Daarnaast is het vaak mogelijk om al bestaande data via een import in InvalPool te zetten. Dit scheelt veel werk.

2. Training
We streven ernaar om iedereen zo optimaal mogelijk met het systeem te laten werken. Voordat daadwerkelijk de software operationeel wordt raden we een training aan voor directeuren en beheerders. De training voor directeuren duurt maximaal één uur. De training voor beheerders ongeveer vier uur.

We willen starten met Invalpool. Moeten we dan alle gegevens zelf handmatig invoeren?

Het handmatig invoeren willen we zoveel mogelijk beperken. Voorafgaand aan het implementatietraject bespreken we welke gegevens wij kunnen overzetten en welke gegevens handmatig worden ingevoerd. Door het beschikbaar stellen van gegevens kunnen wij via een import de data overzetten. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de volgende gegevens:

-Bestuurs- en schoolgegevens
-Arbeidsverleden van invallers
-NAW gegevens van medewerkers
-NAW gegevens van invallers
- Beschikbaarheid van invallers
- Blokkeringen
- Documenten

Ik wil samenwerken met meerdere besturen in een InvalPool. Hoe werkt dit?

InvalPool is geschikt om met meerdere besturen binnen een pool te werken. De software biedt veel specifieke mogelijkheden zodat, ondanks dat er met meerdere besturen wordt samenwerkt, toch de eigenheid van het bestuur kan worden behouden. Enkele voorbeelden:

- Vervangers beschikbaar stellen voor detacheren bij collega-besturen is mogelijk.
- Per bestuur kan de ketentelling en negeer ketenblokkering worden geregeld.
- Het is mogelijk om van elke nieuwe vervanger die in de pool wordt ingeschreven elk aangesloten bestuur een mail te sturen. Zo kan het bestuur eerst nakijken in de administratie of deze nieuwe vervanger een arbeidsverleden bij heeft én of of het bestuur deze vervanger wil laten laten vervangen.

Is er rekening gehouden met de nieuwste cao en de huidige wetgeving?

Ja, de hele software is geprogrammeerd naar de regels van de huidige CAO. Om zeker te zijn van een juiste programmering laten we de software regelmatig juridisch testen door de juristen van Brouwer Legal.

Welke ketenregeling wordt aangehouden?

De afgelopen jaren zijn diverse keren afspraken rondom ketenregelingen ingevoerd en gewijzigd. Momenteel zijn er maar liefst drie verschillende ketenregelingen binnen het onderwijs actief.

We begrijpen dat het toepassen van de juiste ketenregeling erg ingewikkeld is en dat het moeilijk is om overzicht te behouden. InvalPool geeft dit inzicht. Nadat de juiste gegevens in InvalPool zijn ingevoerd zal automatisch de juiste ketentelling plaatsvinden en zorgt de software voor de juiste overzichten.

Wat gebeurt er als de keten van een vervanger vol is?

Zodra de keten vol is kan een vervanger niet meer worden ingepland. Via meldingen en rapportages krijg je inzicht in de status van de vervanger. Er kunnen dan bewust keuzes worden gemaakt of je de vervanger wel of geen dienstverband wilt bieden. Eventueel kan de ketenblokkering per bestuur ook handmatig genegeerd worden.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op